Sportmassage

In de praktijk komt sportmassage grotendeels overeen met klassieke massage.
In de behandeling worden verschillende massage-technieken gebruikt, zoals wrijvingen, knedingen, rekkingen, fricties, kloppingen en schuddingen. Voor het sporten is de massage meer activerend en na het sporten is de massage meer ontspannend.
Een sportmasseur kan naast masseren ook eerste hulp bij sportongelukken verlenen, tapen en bandageren en functie-testen doen.

Wanneer sportmassage?

Sportmassage is erop gericht om de negatieve gevolgen van lichamelijke inspanningen (sport of werk) te reduceren en om het lichaam in optimale conditie te houden voor het leveren van de beste prestaties. Concreet zorgt het dat je minder spierpijn krijgt en sneller herstelt van inspanning.

Wat doet sportmassage?

Sportmassage stimuleert de stofwisseling en doorbloeding en daardoor voor een snellere afvoer van afvalstoffen die geproduceerd worden tijdens inspanning. Het reguleert de spierspanning en zorgt ervoor dat de spieren in goede conditie blijven. Hierdoor vermindert de kans op blessures.

Bij manuele praktijk Anna wordt sport/klassieke massage vaak tezamen met andere technieken toegepast om therapeutische behandelingen te ondersteunen.

Vragen? Stel ze hier! Of maak meteen een afspraak:

1 + 4 =